2010. szeptember 2., csütörtök

Kolozsvári rakott káposzta


A lenti kovászolt káposztából készítettem, előnye, hogy hamar megfő!


csombor virágok...
3/4 kg.savanyú káposzta
1/5 kg darált hús
10 dkg rizs
1 fej hagyma
3dl tejföl
4 evő kanál olaj
egy szál kolbász , én ezt most kihagytam
só, bors, csombor 
    A káposztát az olaj felében puhára párolom. Ezzel egy időben, az apróra vágott hagymát a maradék olajban, üvegesre párolom, majd rádobom a darált húst (most sertés combot használtam, kockára vágva), sózom, borsózom és zsírjára sütöm. A rizst külön megpárolom. Ha minden elkészült, kikent tűzálló tálba, rétegezem, legalul káposzta, erre a hús, rizs, (lehet közé tejfölt, mi mindig utólag tesszük rá, ízlés dolga), kolbász karika, ha rakunk bele, megint egy réteg káposzta, folytatom amíg tart a hozzávalóból. Forró sütőben, 200 fokon, 35 perc alatt készre sütöm. Tejföllel tálalom.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése