2011. január 19., szerda

Gyors, zöldségleves



Mivel a  mi családunkban fontos szerepet játszik a leves, ritkán van az, hogy ebédre nem kerül asztalra. Nagyon csodálkozom, amikor hallom másoktól, hogy nem szeretik a levest, de ahány ház, annyi szokás! Ilyenkor télen is, szívesen készítek zöldség levest, főleg ezzel a recepttel, mert gyors és tápláló. Dúsíthatjuk borsóval, gombával, ami éppen akad otthon,  de főzhetünk bele bármilyen csontot, így még finomabb, csak akkor tovább tart a főzési ideje.

Hozzávalók:
  • 4 sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 1 kis hagyma
  • 1 kis zeller gumó
  • 1 csokor petrezselyemzöld.
  • só, bors.
Grízgaluskához:
  • 1 db. tojás
  • 4 evőkanál búzadara.
 A megpucolt zöldségeket  lereszelem, az apróra vágott hagymát, pici olajon üvegesre párolom, hozzáadom a zöldségeket és együtt még párolom egy picit, közben sózom borsózom. Felöntöm nem túl sok vízzel, puhára főzöm. Közben elkészítem a grízgaluskát, felverem a tojást, hozzáadom a grízt, és beleszaggatom a már kész levesbe. Ha a galuska is megfőtt, már el is készült, friss petrezselyem zölddel megszórom, így tálalom. Összese fél óra alatt elkészül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése