2011. január 11., kedd

Lasagne



Rég készítettem. A fiam kedvence. A bolti,  dobozos lapokat használom, ami 2 - 3 adagra is elegendő, legalábbis egy 3 tagú családnak!  Már próbálkoztam saját készítésű gyúrt tésztából is, de az nem lett az igazi.

Hozzávalók:
  • 1/5 doboz lasagne lap
Ragúhoz:
  • fél kg. darált hús (fele lehet marha)
  • 1 fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma 
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • kevés cukor
  • só, bors, oregánó, bazsalikom.
 Besamel mártás:
  • 10 dkg. vaj
  • 3 kanál liszt
  • 1/5 liter hideg tej
  • só, 1/5 mokkáskanál őrölt szerecsendió.
Tetejére:
  • 10 dkg. sajt.
 A vajat felolvasztom,  beleszórom a lisztet, világosra pirítom,apránként hozzáadom a hideg tejet,csomómentesre kavarom,  sózom, fűszerezem a szerecsendióval, folytonosan keverve, besűrítem. 
 A ragúhoz, kevés olajon megpirítom a felaprított hagymát, fokhagymát, a megpucolt, lereszelt sárgarépát, majd rádobom a darálthúst. Fehéredésig pirítom, ezután fűszerezem, hozzáadom a sűrített paradicsomot is, pici cukrot szórok rá, és készre párolom. 
 Egy tűzálló tálat kikenek mártással, erre kerül a lap. még egy adag mártás, ragú, tészta, mártás és így folytatom, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére lap kerül, mártás és bőven megszórom reszelt sajttal. 200 fokon, 35 - 40 percig szép pirosra sütöm. 

Megjegyzés: A lapokat száraz állapotban kell bátran a rétegek közé rakni, nem kell megfőzni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése