2011. május 10., kedd

Tojásleves


Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van nekem  saját babérfám. Pár éve hozta a nővérem Németországból, akkor csak egy arasznyi volt, kicsi cserépben,  most már alig fér el a konyhapult szélén. Ehhez a leveshez is ebből használtam, nagyon szeretem, egészen más az íze, mint a szárítottnak. Bár van elég levele, mégis  minden alkalommal, amikor megtépázom, sajnálom szegényt,  de ha egyszer fűszernövénynek termett!

Hozzávalók:
  • 1 1/2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis fej reszelt hagyma
  • pirospaprika, babérlevél, bors, só
  • 1 dl. tejföl
  • tárkonyecet
  • 4 tojás.
 Világos, hagymás, paprikás rántást készítek, 1 és 1/2 liter vízzel felengedem, sózom, borsózom,  beleteszem a babérlevelet. Ha már forr, a tojásokat egyenként feltöröm egy pohárba, majd hirtelen mozdulattal, egyenként, a  levesbe öntöm, így egészben fog megfőni. Amikor feljönnek a tojások a leves tetejére, még főzöm 2-3 percet. Ízlés szerint öntök az ecetből,  tejföllel tálalom.

és itt van a babérfám!

2 megjegyzés:

  1. Ez a kedvenc gyerekkori levesem! De sokat főzte az Édesanyám, bár akkoriban tejfölt nem tett bele, egyszerüen mert nem volt.....

    VálaszTörlés
  2. Hát igen...a régi szép idők :)

    VálaszTörlés