2011. július 23., szombat

Kovászos uborka

Már készítettem egy párszor, de mivel ide még nem jegyeztem be, most megteszem. Annyiban tér el a már sokak által ismert kovászos uborkától, hogy a kapor mellé, mi, csombort is teszünk.

Hozzávalók:
  • formás uborkák, nálam most 2 kg.
  • kb. 1 -1 1/2 liter víz
  • 4 cikk fokhagyma
  • egy nagy szelet kenyér
  • egy csokor friss kapor és csombor.

A zöld fűszereket az üveg aljára terítem, az uborkákat megmosom, végeit levágom, és  keresztbe bevagdosom, majd az üvegbe sorakoztatom őket, a megpucolt fokhagymákkal. A vizet felforralom, amikor már fő,  megsózom, annyira, mint egy elsózott levest. Forrón ráöntöm az uborkára, a tetejére kerül a  szelet kenyér, lefedem, napos helyen érlelem, 3 - 4 napig.
A kenyeret kidobom belőle, hideg vízben lemosom az uborkákat, a levét leszűrve öntöm vissza, hűtőbe tárolom. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése