2012. július 9., hétfő

Kandírotott rózsaszirom


Kandírozva, sok mindent lehet, főleg gyümölcsöket, de nem csak, példa erre a rózsaszirom. Édességeket, tortákat, fagylaltokat lehet dekorálni vele, amit aztán bátran meg is ehetünk!

Hozzávalók:
  • friss rózsaszirmok
  • 1 tojás fehérje
  • kristálycukor.
A rózsát, feltétlenül, pormentes helyről szedjük! Alapos megmosás után, a bársonyos szirmokat leszedegettem, a tojásfehérjét kissé felvertem, egy tányérba cukrot szórtam. Egyenként megúsztattam mindkét oldalát a tojásba, majd a cukorba mártogattam. Papírtörlővel leterített tálcán, napos helyen hagytam megszáradni. Jól záródó dobozban, tárolható.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz! Már én is szerettem volna kipróbálni. Neki kellene állnom olyan szépek!!

    VálaszTörlés